Home Info Visum Benodigdheden visumaanvraag
Benodigdheden visumaanvraag PDF E-mail

Voor het aanvragen van een visum heeft u het volgende nodig:

 1. Een volledig ingevuld visumaanvraagformulier. Het visumaanvraagformulier dient u online  volledig en correct in te vullen en uit te printen. De namen dienen voluit  ingevuld te worden. De visumaanvrager is verplicht het formulier te ondertekenen zoals in het paspoort. Het visumformulier mag niet ouder zijn dan 10 werkdagen,  click op: online visumaanvraagformulier.  Indien het online aanvraagformulier niet beschikbaar mocht zijn, kan in urgente gevallen gebruik worden gemaakt van het voorgedrukt Visumformulier.
 2. Een recente ongebruikte kleurenpasfoto (3 x 4 cm). Deze pasfoto plakt u rechtsboven op het formulier (a.u.b. met wat lijm).
 3. Uw paspoort. Het paspoort dat u aanbiedt dient tenminste nog zes (6) maanden geldig te zijn op de datum van aankomst *1 in Suriname. Tevens is het vereist dat in het paspoort minimaal 1 blanco (voor- en achterzijde) pagina beschikbaar is. U wordt gevraagd het paspoort zonder hoes aan te bieden.
 4. een kopie van uw e-ticket(s).

  *1  Zie de vereiste geldigheidsduur v/h paspoort bij verschillende soorten visa (lees verder)
 5. Duidelijk leesbare (kopie van) documenten die vereist zijn bij de aanvraag van een visum voor onder andere:  a) kinderen (minderjarig); b) stage, vrijwilligerswerk e.d.; c) Zaken en d) meerdere reizen e) overlijden v/e familielid. (lees verder)


Opmerking:

 • Niet volledig ingevulde formulieren zullen niet in behandeling worden genomen.
 • De prijzen die op het visumaanvraagformulier worden afgedrukt zijn niet meer geldig. Lees verder voor nieuwe visumsoorten en -prijzen.
 • Bij het invullen van het online formulier is stap 4 niet van toepassing. De visumkaart wordt niet meer uitgegeven.
 •  Ingediende documenten/bewijsstukken worden niet geretourneerd


Meest gestelde vragen over visum

 

 

Taalselectie