Home Info Visum Visumaanvraag per post of expresdienst/koerier
Visumaanvraag per post of expresdienst/koerier PDF E-mail

Het is mogelijk uw visumaanvraag per aangetekende post of via een expresdienst c.q. koerier in te dienen. De visumaanvraag dient met toebehoren, minimaal 3 weken vr de geplande vertrekdatum ingediend te zijn. De Visumafdeling zal uw paspoort na afhandeling wederom per aangetekende post of volgens een met u gemaakte afspraak, aan u retourneren.
Het Consulaat is niet aansprakelijk voor vertraagde bezorging of zoekgeraakte poststukken.

De visumaanvraag zal in behandeling worden genomen indien:

  • de visumaanvrager houder is van een Europees paspoort of woonachtig is in Europa op basis van een geldige verblijfsvergunning die na terugkeer niet minder dan 3 maanden is geldig;
  • de visumaanvrager (van niet-Surinaamse origine) niet het voornemen heeft om langer dan 90 dagen in Suriname te verblijven;
  • de visumaanvraag volledig is aangeboden.

Onze website informeert u:

  1. 1.Welk visum u zou kunnen aanvragen : Visumsoorten en tarieven;
  2. 2.Wat u nodig heeft om een visum aan te vragen : Benodigdheden visumaanvraag;
  3. 3.dat er additionele documenten nodig zijn voor bepaalde visumaanvragen en visumsoorten: Vereiste documenten en voorwaarden bij de aanvraag van een visum

Let wel: U kunt geen Toeristenkaart per post aanvragen en ook geen bankbetaling hiervoor doen.

Nadat de visumaanvrager per post of expresdienst c.q. koerier de aanvraag compleet heeft ingezonden kan binnen 2 3 dagen telefonisch of per e-mail contact opgenomen worden met de Visumafdeling van het Consulaat om na te gaan of de aanvraag is ontvangen en of de verschuldigde visumkosten overgeschreven kunnen worden.

Betalingen
Het over te schrijven bedrag zal afhankelijk zijn van het soort visum.
Lees verder ons advies voor
Betalingen
 
Terugzending van paspoorten
Uw opties:

A. Aangetekende zending. Bij uw visumaanvraag dient u ook een retourenvelop in te sluiten. Dit is een duidelijk zelfgeadresseerde en voorgefrankeerde enveloppe van een geschikt formaat en een goede kwaliteit. U wordt gevraagd om uw volledig adres en de naam van het land in het Nederlands of Engels te vermelden. Het Consulaat zal uw retourenvelop gebruiken om 1 (n) of meerdere paspoorten terug te zenden.

De enveloppe dient voldoende gefrankeerd te zijn, t.w.:

binnen Nederland (0 2 kg)

8,35

binnen Europa (0 2 kg)

11,95

buiten Europa/wereld     (0 2 kg)

16,95

Noot: A.u.b. geen portokosten overschrijven naar de bankrekening van het Consulaat. Portokosten kunnen niet (meer) verrekend worden met het Consulaat.

B. Bezorging via een expresdienst/koerier. U betaalt de expresdienst/koerier die van u een opdracht krijgt om de zending op te halen bij het Consulaat, na afstemming over de datum/tijd met de Visumafdeling.

Aansprakelijkheid

  1. het Consulaat stelt zich niet aansprakelijk voor claims m.b.t. de vermelding van onjuiste en/of onvolledige gegevens in een aan u afgegeven visum. Het Consulaat adviseert u daarom nadrukkelijk om uw visum direct na ontvangst te controleren op o.a. vertrekdatum, de spelling van uw naam, het soort visum, etc. en zo nodig melding te maken bij het Consulaat.
  2. Alle risico's voor het aanvragen van een visum per aangetekende post of andere verzendwijze, zijn voor rekening van de visumaanvrager of bemiddelende reisbureaus en/of visumdiensten.
  3. De reeds betaalde kosten voor het afhandelen van een visumaanvraag zullen niet worden gerestitueerd indien de visumaanvraag is afgewezen.

Contact
De Visumafdeling van het Consulaat Generaal van de Republiek Suriname
De Cuserstraat 11
1081 CK Amsterdam
Tel. 0031 20 642 6717/6137 (kies 9)
e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
 

 

Taalselectie