Home Meest gestelde vragen Algemene informatie Een akte aanvragen via een gemachtigde in Suriname
Een akte aanvragen via een gemachtigde in Suriname PDF E-mail

Een akte aanvragen via een gemachtigde in Suriname:

Door middel van een gemachtigde kunt u een akte laten opvragen bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) (de burgerlijke stand) in Suriname.

Hierbij zijn nodig uw machtigingsbrief, een kopie van uw geldig paspoort en eventueel een kopie van uw  familieboekje of uw (oude) geboorteakte.

Het adres van het C.B.B. is: Mr. J. Lachmonstraat 170, Paramaribo - Suriname. Tel.: (00597) 49 92 39.

Let op: Uw handtekening in de machtigingsbrief moet gelegaliseerd worden.

Houders van een Nederlands paspoort/ID-kaart moeten hun handtekening in de machtigingsbrief legaliseren bij de gemeente in hun woonplaats.

Houders van een Surinaams paspoort kunnen hun handtekening legaliseren bij het Consulaat van Suriname in Amsterdam; u neemt mee de machtigingsbrief en uw geldig paspoort. Kosten legalisatie handtekening: 15,=.

 

Belangrijk:

Alle aktes afgegeven door de burgerlijke stand in Suriname voor gebruik in het buitenland c.q. Nederland moeten voorzien worden van een Apostille (dit is een legalisatie door het Hof van Justitie in Paramaribo).

Het adres van het Hof van Justitie is: Onafhankelijkheidsplein 6, Paramaribo-Suriname. Tel.: (00597) 473841 / 427197


Inschrijven van in Suriname vrijgegeven aktes bij de gemeente Den Haag:

Als u een Nederlands paspoort/nationaliteit bezit, kunt u uw aktes inschrijven bij de gemeente Den Haag. U hoeft de akte dan in het vervolg niet meer in Suriname op te vragen.

Voor informatie over de inschrijving van de aktes kunt u contact opnemen met de gemeente Den Haag, Publiekszaken/afdeling Landelijke Taken op telefoonnummer 070 - 3533000 of 14070.